Blog

Medewerkers van het Atelier van Licht doen verslag van de pilot in het Stedelijk Museum Amsterdam.

#4 - 
23/12/2012

Wiep en het licht (breken)

Wiep, 3 jaar, is een heel gedreven jongetje, hij ziet er erg daadkrachtig uit en het valt op dat hij zich op zijn leeftijd al zo goed kan concentreren.
Meer lezen...

Wiep loopt en beweegt rustig, hij lijkt zelfverzekerd te zijn in wat hij doet. Wiep is gericht op het effect op de muur. Hij snapt dat wat hij op de projectortafel doet, effect heeft op de projectie, en is daar ook op uit. Hij kijkt steeds op om het resultaat te aanschouwen. Wiep lijkt een voorkeur te hebben voor veel licht, en zoekt naar situaties waarin het licht optimaal is. Of anders komt het, omdat hij interesse heeft in het fenomeen dat je licht kunt opbreken. In ieder geval creëert hij een hele lichtgevende situatie.

Wiep kijkt naar de muur en ziet 'een kasteel' (een toren met een puntdak) in het spel van licht en schaduw. Dit komt door de waterpilaar die hij al vrij snel voor de lens plaatst. Hij vindt dit heel mooi en dit blijft vervolgens de hele onderzoek lang staan.

Kijk een kasteel!!!Kijk eens, zo (plaatst een glazen object ertussen, de lichtweerkaatsing is sterk): dan zie je goed het licht.Ik ben bezig, ik ben aan het werk. Dit is mijn computer. (de diaprojector.)